Pride Parade 2024

 

6 juli is er weer Pride Leeuwarden! We gaan dit jaar wat grootser en totaal weer wat anders doen! Dit jaar gaat de Pride per fiets! Dus blaas je bandjes op, poets je stuur en spring op je fiets en rij met ons mee! Alle fietsen zijn toegestaan! Bakfiets, drie wieler, oma fiets en zelfs je fat bike, iedereen mag mee! We beginnen op het parkeerterrein van het COC kantoor met een Pride my bike sessie waarin je de tijd krijgt om je fiets zo mooi mogelijk te versieren. Daarna hoppen we op de fiets en rijden we een route van 6,7 km door leeuwarden. We eindigen zoals altijd in de Prinsentuin met een potluck picknick. 

 

PROGRAMMA:

Pride my Bike: 11:00 - 12:00

Fiets route: 12:00 - 14:00

Potluck picknick: 14:00 tot 17:00

 

WINNEN:

Wil je een leuke prijs winnen voor jouw mooist gepimpte fiets!? Dat kan! Tijdens Pride my Bike hebben we een leuke prijs te verloten voor de mooiste fiets, Wil je daaraan mee doen? Geef je dan vooraf even op!

 

Opgeven: 

https://forms.gle/ur5Zrzm4XaLpEXRRA

De Route:

Start: Snekertrekweg 1, Leeuwarden

Route in de binnenstad:ALGEMENE VOORWAARDEN

We willen voor iedereen dat de parade goed en veilig verloopt. We vragen je daarom je te houden aan onderstaande voorwaarden. Alle deelnemers aan de Pride Walk Leeuwarden dienen zich hier aan te houden. We vragen alle deelnemers dit goed te lezen en de bijbehorende regels in acht te nemen.

 

Mocht je na het lezen van onderstaande nog vragen hebben, schroom dan niet contact op te nemen via info@prideleeuwarden.nl

1. Data/planning

Deelnemers dienen zich te houden aan de door Pride Leeuwarden geplande data en tijden. Mocht het door bijzondere omstandigheden voorkomen dat de tijden en data gewijzigd worden dan kan Stichting Pride Leeuwarden niet aansprakelijk gehouden worden voor schade die hier uit voort vloeit.

 

25 juli 2023- Einde aanmeld periode

2 juli 2023 - Pride Walk Leeuwarden

2. Inschrijving / Adviescommissie voor bedrijven

Belangstellenden die als bedrijf mee willen doen schrijven zich in via de website www.prideleeuwarden.nl. Dit kan tot 25 juli 2023. Daarna komt de adviescommissie bijeen om de inschrijvingen te beoordelen en te adviseren over toelating van deelnemers. Daarbij worden de doelstellingen van Pride Leeuwarden als leidraad gehanteerd.

 

 • Zichtbaarheid LHBTI organisaties (klein en groot) bevorderen.
 • Met deze zichtbaarheid de acceptatie en emancipatie vergroten in Friesland. 
 • Trots uitstralen

3. Sponsorcode

Alle individuele deelnemers mogen hun eigen/persoonlijke beeldmerk ongelimiteerd uiten, denk hierbij aan zelf gemaakte tekstborden en vlaggen.

 

Loop je namens of met een bedrijf dan vragen we je vooraf aan te melden op de bedrijven aanmeld link. Het meelopen met een bedrijf of instelling kan kosten met zich mee brengen, zie hiervoor de uitgebreide uitleg op de aanmeld link voor bedrijven.

 

Voor ‘LHBTI personeelsverenigingen’ geldt dat hun ‘roze vereniging/afdeling’ de deelnemer is en dus hun ‘moeder’ bedrijf als sponsor wordt gezien, aanmelden is in deze verplicht.

 

Slogans en teksten van sponsoren gelden ook als sponsor uiting.

 

Als bij aanvang blijkt dat deelnemers zich niet aan de sponsorcode houden, kan worden gevraagd uitingen te verwijderen. Als dit niet gedaan wordt kan de deelnemer van deelname uitgesloten worden.

 

Twijfel je of je plannen voor sponsoring binnen deze kaders passen? Neem dan gerust contact op met info@prideleeuwarden.nl

 

4. overige regels

 • Alle deelnemers zijn verplicht minimaal WA verzekerd te zijn.
 • Deelnemers zijn verplicht te starten en te finishen op de daarvoor aangewezen locatie en de route te volgen en de walk zonder tussendoor te keren of (rond)draaien af te maken.
 • Deelnemers moeten zich aan de verkeersregels houden en dienen de aanwijzingen van de organisatie, hulpdiensten ten alle tijden op te volgen.
 • Bloot(er) mag maar geen genitaliën en geen seksuele handelingen.
 • Vuurwerk is verboden.
 • Confetti en slingers moet biologisch afbreekbaar zijn, dus geen versnipperd papier o.i.d.
 • Niets uitdelen of attributen rond gooien, dit is alleen mogelijk voor eventuele meelopende bedrijven, en enkel na overleg.
 • Het volume van versterkte muziek mag niet meer dan 80 db(A) en 95 db(C) bedragen, gemeten op de eerst bewoonde gevel.
 • De geluidsbronnen moeten zodanig geplaatst worden dat het geluid gericht wordt, zodat zo min mogelijk geluidsoverlast veroorzaakt wordt voor omwonenden.
 • Afval niet op de straat gooien! Graag verzamelen, bij de finish wordt een verzamelpunt ter beschikking gesteld.
 • Alcohol is tijdens de parade en de picknick niet toegestaan en wordt beboet door handhaving en politie. 
 • Drugsgebruik wordt niet getolereerd!
 • Geen wapens of op wapens lijkende voorwerpen meenemen.